sjove-spil.dk

10 Børnefilm Du Ikke Må Snydes Dine Børn For

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 24.08.2020
Skrevet af: Redaktion

Barndommen er fuld af gode minder, der tæller alt fra julegaver til ferier og rejser. Men den tæller for de fleste også børnefilm, som vi husker som noget specielt mange år efter.

Her får du 10 bud på børnefilm, som du absolut ikke må snyde dine børn for at se.

10 børnefilm du ikke må snyde dine børn for

Det kan være svært at rangere dem, da nogle uden tvivl har favoritter blandt filmene på listen, men vi prøver alligevel. De 10 børnefilm, som dine børn ikke må snydes for, er:

1 - Løveres Konge

Disney-klassikeren fra 1994 er og bliver et absolut must see - også selvom den er lidt sørgelig. Simbas rejse gennem livet - med humoristiske indslag fra Timon og Pumba er og bliver bare en af de bedste børnefilm, der er lavet.

2 - Lego Filmen - Et klodset eventyr

Lego har igennem de seneste mange år spillet ud med stærke film - og her er Lego Filmen - Et klodset eventyr ingen undtagelse. Den er dog rettet lidt mere mod de større børn end de helt små, da det kun er en fordel, hvis man kender legouniverset, når man giver sig i kast med filmen.

3 - Frost

Ligesom Løvernes Konge er en sikker film på listen, så er Frost det også. Fortællingen om prinsesserne Anna og Elsa - og den charmerende snemand, Olaf, er på blevet en evergreen, hvor især denne generations børn vil huske den som et stærkt minde fra barndommen. Filmen har også bare alt det, der gør en Disney-film til en tidsløs klassiker.

4 - Alene Hjemme (1 og 2)

De hører sig bare til i løbet af julen. Filmene om Kevin McAllister, der blev spillet af Macaulay Culkin, er et absolut must - især når børnene er nået op i de første par årgange i folkeskolen. Kevins kamp for at klare sig selv og forsvare sit hjem mod to knap så heldige indbrudstyve, efter familien har glemt ham, da de tog på juleferie, er en klassiker, som har kørt i 30 år.

5 - Brødrene Løvehjerte

Astrid Lindgrens eventyr om brødrene Jonathan og Karl, der efter deres død må kæmpe mod de unde kræfter i Nangilaja er både fantastisk, uhyggelig og eventyrlig på en og samme gang. Den er dog ikke for de helt små, men den er absolut en film, der hører barndommen til.

6 - Biler

Ka-chwo! Historien om racerbilen Lynet McQueen er fortællingen om, hvor ensom man kan være, hvis man ikke har venner, selvom man er berømt. Lynet McQueen er på vej mod at blive den første debutant til at vinde Stempel-pokalen, da livet tager en drejning. McQueens fokus på sig selv bliver gennem filmen erstattet af et meget mere empatisk syn på livet - hvilket viser sig at være det, der har manglet i den kække racerbils liv.

7 - Toy Story

At legetøj har nogle karaktertræk, som nærmest gør dem livagtige - også når man ikke er der, kan de fleste børn uden tvivl nikke genkendende til. I Disney-klassikeren Toy Story følger vi legetøjets kamp for at vedblive populær og husket, når der kommer nyt til. En fantastisk fortælling, som er fuld af humoristiske indslag og kommentarer, der den dag i dag stadig huskes.

8 - Valhalla

Menneskedrengen Tjalfe og lillesøsteren Røskva må rejse med tordenguden Thor og Loke til Valhalla, da gudernes besøg hos familien går helt galt. Her møder de to børn jættedrengen Quark, som de bliver venner med. Men venskaber på tværs af vanskelige forhold er ikke altid let - især ikke når man kommer fra hver sin verden. Valhalla er blandt de mest legendariske tegnefilm og absolut en film, som man skal se i løbet af barndommen. Den er dog ikke for de helt små.

9 - Jungledyret Hugo

Med både en sød fortælling og et skarpt budskab er filmen om Jungledyret Hugo en film, som bør være en del af enhver barndom. Livet tager her en uventet drejning for Hugo, da han kidnappes af den onde skuespillerinde Izabella, der vil have det nuttede jungledyr med i sin næste film. Hugo stikker dog af, men jagtes af Izabella og hendes mand. På vejen mod sin frihed får Hugo hjælp af flere nye venner, der hver især spiller hver sin rolle.

10 - Den Uendelige Historie

80'er-klassikeren Den Uengelige Historie var et absolut must, da den udkom - og også i mange år derefter. Filmen handler om drengen Bastian, der rejser ind i fantasiens verden via en gammel bog. Den magiske fortælling spiller på alle følelserne, men efterlader et stærkt indtryk, som gør, at de fleste sjældent glemmer, første gang de så den. Den er ikke for de helt mindste, men er rigtig god til børn i den tidlige skolealder.

Vi takker for støtten

Tak til avXperten for deres støtte til indlægget her. Find et stort udvalg af smart elektronik som et bluetooth headset, luftkølere eller måske en luplampe på deres omfattende webshop.