sjove-spil.dk

5 Fede Ordlege For Min. 5 Personer, Der Tager 5 Minutter

Udgivet d. 17.01.2020
Skrevet af: Redaktion

#1 Alfabetleg

Når man leger Alfabetleg, skal den første deltager rejse til en by, som begynder med A, og sige en sætning, hvor tre ord, der starter med A, indgår.

Eksempel: Jeg rejser til Allingåbro og afhenter alle Annas ananasser.

Den næste skal så gøre det samme men med B osv. Kan man ikke nævne en by og lave en sætning inden for en overskuelig tidsramme, er man ude af spillet. Når der kun er én deltager tilbage, har denne deltager vundet.

Man kan eventuelt aftale på forhånd at springe svære bogstaver som C, Q, W, X, Y, Z, Æ og Ø over.

#2 Det Forbudte Bogstav

Når man leger Det Forbudte Bogstav, skal man sammen i gruppen vælge et forbudt bogstav og så prøve at føre en samtale, hvor alle ord med dette bogstav ikke må anvendes. Efter fem minutter kan man vælge et nyt forbudt bogstav og ellers fortsætte, så længe man har lyst til.

#3 Kædeord

Alle deltagere skal stille sig i rundkreds og vælge én til at begynde. Vedkommende skal så sige et sammensat ord, som sidemanden til højre skal bruge den sidste del af som begyndelse i sit ord.

Eksempel: Æblekage - Kagemand - Mandlige - Ligemand - Manddom - Domhus - Huskøber

#4 Ordassociationsleg

Alle deltagere skal stille sig i rundkreds og vælge én til at begynde. Vedkommende skal så sige et ord, f.eks. “Hyggelig”, og så skal den næste så sige det første ord, der falder ind, osv.

#5 Rimebold

Alle deltagere skal stille sig i rundkreds og vælge én til at begynde med bolden. Vedkommende skal så sige et helt tilfældigt ord, f.eks. ”Garnnøgle”, og så kaste bolden til en anden. Denne skal så sige et ord, som rimer på det, i dette tilfælde garnnøgle”, og kaste bolden videre. Men man skal finde på et rimeord hurtigt, ellers er man ude af legen.

Tak til avXperten

Denne artikel er udarbejdet med støtte fra avXperten, og den støtte vil vi gerne sige dem tusind tak for. Står du en dag og mangler elektronik eller av-udstyr såsom en 4G-router, Android-oplader eller et kabel til DisplayPort, så besøg avXpertens store netbutik.