sjove-spil.dk

Alle Mine Kyllinger

Skrevet d. 28. January 2020

“Alle mine kyllinger” er en klassisk fangeleg, hvor målet er at løbe fra den ene ende af en hal, til den anden, uden at blive fanget. Legen er især populær blandt børn i skolealderen, hvor den ofte bliver brugt i forbindelse med idræt og lignende arrangementer.

Legen kan dog leges af børn og voksne i stort set alle aldre, og man behøver ikke være mere end et par stykker. Jo flere man er, jo sjovere og længere bliver legen. Legen giver både god motion, leg og hygge for alle deltagerne.

Sådan gør man:

 • For at lege legen, skal man først og fremmest vælge en kyllingemor og en ræv, imens de øvrige deltagere så er kyllinger.
 • Den person, der udvælges til kyllingemor, placeres i den ene ende af hallen.
 • Kyllingerne placeres i den modsatte ende af hallen.
 • Ræven placeres i midten af kyllingemor og kyllingerne
 • Legen startes, når der bliver råbt følgende:
 1. Kyllingemor: “Alle mine kyllinger kom hjem”
 2. Kyllingerne: “Vi tør ikke”
 3. Kyllingemor: “Hvorfor ikke?”
 4. Kyllingerne: “Fordi ræven vil spise os”
 5. Kyllingemor: “Kom alligevel”
 • Kyllingerne skal nå løbe hen til kyllingemor, imens ræven skal forsøge at fange kyllingerne.
 • De kyllinger, der bliver fanget, skal i næste runde hjælpe med at fange resten af kyllingerne. Denne proces gentages indtil der ikke er flere kyllinger tilbage.
 • Du kan se, hvordan man leger legen, i videoen herunder:


Tak til Wellvita
Vi siger stort tak til Wellvita, der har gjort denne artikel mulig. Mangler du Omega 3? Så kan du finde det hos Wellvita!

Næste indlæg
Som forældre kan det være lidt svært at komme med forslag når man skal underholde en stor flok unger til børnefødselsdagen. Det vil vi forsøge at gøre lidt nemmer i netop dette indlæg. Du får nemlig i dette indlæg nogl…
22. January 2020
Rundbold er muligvis verdens sjoveste sport, spil og leg. Kald det hvad du vil. Det er ikke kun i frikvarteret, hvor man burde nyde dette boldspil. Er du i tvivl om reglerne? Læs dem her! Det skal du bruge Man skal ikk…
#1 Alfabetleg Når man leger Alfabetleg, skal den første deltager rejse til en by, som begynder med A, og sige en sætning, hvor tre ord, der starter med A, indgår. Eksempel: Jeg rejser til Allingåbro og afhenter alle An…