sjove-spil.dk

De 10 Bedste Gamecube-spil Nogensinde

Udgivet d. 02.03.2020
Skrevet af: Redaktion

#10 Wave Race: Blue Storm (2001)

Mange fans af jetski-racerspillet Wave Race blev ellevilde, da Wave Race: Blue Storm kom til Gamecuben. Spillet er da også mesterligt lavet med god grafik, seje tricks og så har skaberne af spillet fanget følelsen af at ræse på vand helt fantastisk.

#9 Super Mario Sunshine (2002)

Ligesom Super Mario 64 havde gjort det på Nintendo 64’eren, gjorde Super Mario Sunshine på Gamecuben et stort indtryk i forhold til perfekt 3D-gameplay i det traditionelt todimensionelle Mariounivers. Spillet står stadigvæk i dag tilbage som en af de bedste platform/adventure-Mariospil nogensinde.

#8 Prince of Persia: The Sands of Time (2003)

Prince of Persia-spilfranchiset tog også hoppet fra 2D til 3D, men gjorde det mere vellykket end nogen andre. De formåede at bibeholde den samme gameplay-følelse, som havde haft i tidligere versioner, hvilket gjorde overgangen helt gnidningsfri. Og så er det i øvrigt et utroligt flot spil.

#7 F-Zero GX (2003)

I dag er f-Zero GX en klassiker, fordi alt i racerspillet går så vanvittigt stærk, men alligevel kan man godt styre sin racer. Samtidig er grafikken flot, og så er raceroplevelsen mere udfordrende end i et andet meget populært racerspil til Gamecuben; Mario Kart: Double Dash.

#6 Pikmin 2 (2004)

Efterfølgeren til det nuttede og sjove Pikmin-spil overgik originalen og er i dag ikke bare en Gamecube, men også en konspilklassiker. De små plantelignende væsner tilbyder en sjov spilleverden med både strategi, gåder og masser af sjov.

#5 Eternal Darkness: Sanity's Requiem (2002)

Et i sandhed originalt spil, som fortjener en plads på denne liste. Spillet gjorde et ihærdigt og troværdigt forsøg på at rykke ved spillerens fornuftsbegreb, og det er mesterligt skrevet, så man lever sig ind i spillets uhyggelige og engagerende historie.

#4 The Legend of Zelda: The Wind Waker (2003)

Dette Gamecube-Zeldaspil er for mange et af de allerbedste i serien. Det overraskede mange, da spillet udkom, at Zelda-universet havde fået et nuttet og børneagttigt udtryk, men dem, der alligevel spillede spillet, blev bestem ikke skuffede.

#3 Super Smash Bros. Melee (2001)

Et absolut must have for alle Nintendo-fans, da Super Smash Bros. Melee uden tvivl er det bedste Super Smash Bros.-spil af dem alle. Det har fået skarp konkurrence af Super Smash Bros. Ultimate til Switch, men indtil videre har Melee førstepladsen.

#2 Resident Evil 4 (2005)

Resident Evil-spillene havde allerede et godt ry, men det tog helt nye højder med versionen til Gamecube. Spillet er noget nær perfekt i forhold til grafik og gameplay, hvor den karakteristiske klaustrobifølelse, vi kender fra Resident Evil-spillene, er særligt intens.

#1 Metroid Prime (2002)

Det bedste spil til Gamecuben nogensinde lavet er Metroid Prime. Ganske enkelt og uden den store konkurrence. Med spillet formåede man at omsætte hele Metroidvania-stilen til Gamecube på en måde, som fungerede helt formidabelt. Med hovedpersonen Samus afdækkede man skjulte hemmeligheder, opgraderede sin uniform og kæmpede mod enorme bosser og det var fantastisk.

Tak til avXperten

Denne artikel er lavet med støtte fra avXperten. Hvis du skal spille Gamecube på et moderne smart-TV i dag, så kræver det en scart til HDMI-omformer, da en Gamecube ikke har en HDMI-udgang, og smart-TV’er ikke har en scart-indgang. I avXpertens webshop kan du netop købe en omformer af typen scart til HDMI. Skal du også have god lyd, kan du med et optisk kabel forbinde din enhed til en forstærker.