sjove-spil.dk

Top 10: De Mest Populære Spil-franchises Nogensinde

Udgivet d. 11.02.2020
Skrevet af: Redaktion

Der er de spil-titler, som kommer og går, og så er der dem, som udkommer i nye versioner igen og igen. Denne sidste kategori af spil bliver til spil-franchises med millioner af fans, der altid spændt venter på det næste spil i række. Der findes mange spil-franchises, og herunder får du en oversigt over de ti mest populære nogensinde.

#10 Need for Speed

Solgte spil: ca. 150 millioner

Need for Speed udkom første gang i 1994 og er faktisk det mest succesfulde racerspil-franchise nogensinde (overgår endda Mario Kart-serien). Det seneste spil i franchiset hedder Need for Speed Heat og kom på markedet i november 2019.

#9 Tetris

Solgte spil: ca. 170 millioner

Jeps, det gode, gamle Tetris-spil er også med på listen. Det er blevet solgt i mange varianter siden det først udkom i 1984 i Rusland, og selv den dag i dag er det stadig en populær titel i forhold til konkurrence-gaming.

#8 Minecraft

Solgte spil: ca. 176 millioner

Det svenske spil Minecraft kommer ind på listens ottendeplads. Det er det mest populære “open world sandbox-building”-spil nogensinde, og du bestemmer da også fuldstændig selv, hvad du vil lave i spillet. Din spilkarakter placeres ganske enkelt et sted i Minecraft-universet, og så begynder du ellers bare at samle ressourcer som træ og mad.

#7 The Sims

Solgte spil: ca. 200 millioner

The Sims er et spil, hvor du først og fremmest skal holde din karakter i live og derudover skabe et liv til den, inklusiv hus, have, familie, hund, omgangskreds, job og meget mere.

#6 Wii-spillene

Solgte spil: ca. 202,57 millioner

Her er der tale om de spil til Nintendo-konsollen Wii, der bar titlen Wii og så noget mere - f.eks. Wii Sport og Wii Fit, som var de bedste sælgende af spillene. Wii Sport blev solgt i mange eksemplarer, særligt fordi det fulgte med til Wii-konsollen.

#5 FIFA

Solgte spil: ca. 260 millioner

FIFA har været spillernes foretrukne fodboldspil i adskillige år, og selvom der kommer en ny version af spillet hvert eneste efterår, så sælger det helt fænomenalt. Den seneste version på markedet er FIFA 20, som udkom i september 2019.

#4 Grand Theft Auto

Solgte spil: ca. 280 millioner

GTA blev udgivet første gang i 1997 og har mange gange siden været på alles læber på både godt og ondt. For selvom spillene har underholdt millioner af spillere, så er det også mange gange blevet beskyldt for at være for voldeligt, bruge for grimt et sprog og repræsentere et nedladende og undertrykkende syn på kvinder.

#3 Call of Duty

Solgte spil: ca. 288 millioner

Call of Duty-franchiset har bragt den indre soldat frem i os alle, og er det største “first person shooter”-spil-franchise til dato. Det første spil kom i 2003 og det seneste i 2019 med titelen Call of Duty: Modern Warfare.

#2 Pokémon

Solgte spil: ca. 340 millioner

Pokémon-spillene har været populære som næsten ingen andre, hvorfor franchiset indtager andenpladsen på denne liste. De første spil, Red og Blue, udkom til Game Boy i 1996, og her i 2019 kom det nye Pokémon Seord and Shield, som har fået ekstremt gode anmeldelser.

#1 Mario

Solgte spil: ca. 601,17 millioner

Der er ikke et eneste af de andre franchises, som kommer bare i nærheden af den lille, røde blikkenslager, hans bror og alle deres venner. Mario-franchiset er det absolut mest populære nogensinde. Faktisk var det første spil i franchiset Donkey Kong, mens Mario selv først kom til i 1983. Ikke desto mindre har Mario lige siden været titelfiguren i franchiset, som der næppe kommer til at blive overhalet.

Tak til Net2Kompagniet

Denne artikel er lavet med støtte fra Net2Kompagniet. Net2Kompagniet er en af landet bedste leverandører af vinduer og døre, og du kan bl.a. få både et topstyret vindue og terrassedøre til en god pris.