sjove-spil.dk

Verdens Bedste Spil

Udgivet d. 19.12.2019
Skrevet af: Redaktion

Det danske spil Subway Surfers har netop rundet et svimlende tal og milepæl, nemlig 2,8 milliarder downloads. Spillet har skabt en arbejdsplads, der beskæftiger over 100 mennesker, der er fordelt i over 25 forskellige lande.

Subway Surfers så først dagens lys for snart år siden i 2012, og siden da er spillet altså blevet downloadet næsten 3 milliarder gange. Dette betyder, at det danske spil er det mest downloadede spil i dette årti.

Beskæftiger 100 mennesker

Subway Surfer har nået så stor popularitet, at det ikke blot er et spil, det er også blevet lavet til en tv-serie. Dette så man eksempelvis også med et andet ekstremt populært spil, nemlig “Angry Birds”.

Finans.dk har tidligere berettet om, at spillet har skabt en indtjening på intet mindre end en halv milliard kroner til de to virksomheder, Sybo Games og Kiloo Games, der står bag spillet.

Eventyret med det danske spil er langt fra slut. Ihvertfald ikke, hvis du spørger Mathias Nørvig:

“Alt i alt har vi 100 mennesker ansat, der er spredt rundt i 25 forskellige lande, som har mange hundrede års spil-erfaring tilsammen. Vi lærer enormt meget fra vores venner i Sverige, Finland, England og USA, der også beskæftiger sig med spil. Herudover får vi også løbende sparring fra Apple, Google og Facebook,” Sådan siger Mathias Nørvig.

Herudover supplerer han med følgende:

“Jeg elsker mit job, mine kollegaer samt alle de muligheder, vi ser og møder på markedet. Nu handler det i høj grad bare om at holde tungen lige i munden og vælge de rigtige muligheder. Og så skal vi løbe stærkt, præcist som Jake i spillet”

Spillet er uændret

Selve spillet i Subway Surfer har overhovedet ikke ændret sig siden starten i 2012. Det handler i bund og grund om, at man spiller hovedpersonen Jake, der har lavet noget graffiti. Desværre bliver du opdaget, og må du tage den vilde flugt på dit skateboard, hvor jernbanen er din eneste vej væk.

Tak til Pro Rengøring
Tak til Pro Rengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel.