sjove-spil.dk

Verdens ældste Brætspil

Udgivet d. 06.01.2020
Skrevet af: Redaktion

Konceptet og brugen af brætspil er flere tusinde år gammel. Man har i mange år ment, at Skak er det ældste brætspil i verden. Og ja, Skak er ganske vist meget gammelt, faktisk cirka 1400 år gammelt, men det er langt fra det ældste spil i verden.

Der findes nogle spil, der ikke bare er en smule ældre, men derimod en helt del ældre. For eksempel er der fundet spil i Egypten, der går helt tilbage til 3.500 før kristus. Men hvordan ved vi så det? Det gør vi fordi, at der er fundet tegninger i pyramider og på hieroglyffer, der viser, at man også dengang spillede en form for brætspil.

For eksempel er spillet Backgammon hele 5000 år gammelt, hvilket altså betyder, at Skak langt fra er det ældste brætspil i historien. Skal kommer nemlig først frem omkring år 600, hvor den i løbet af tiden er blevet justeret og lavet om, så det er blevet mere simpelt.

Oprindeligt stammer det fra Indien, og kom angiveligt først til Europa omkring år 1300, hvor det blev omfavnet af store dele af befolkningen. Det er altså et relativt nyt spil, især i Europa, hvis man sammenligner med øvrige brætspil.

Liste over historiske brætspil

Tak til CarSound
Til slut vil vi gerne sige tak til CarSound, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. CarSound giver dig mere køreglæde!